BlogLifestyle

Oos Kesbeke: vermogen, vriendin, eerste vrouw, leeftijd en meer

Ken je die glazen pot, in de vorm van een deel van een kegel, met een groene deksel en een geel-groen etiket? Ja? Precies, daar zitten augurken in. Wat ons betreft de lekkerste augurken die je ooit zal proeven. En nee, dit zeggen we niet omdat we er voor betaald worden of iets dergelijks, maar gewoon, omdat het écht zo is.

Dus, in deze blog zullen we vertellen over de man achter deze duizenden potten met nog veel meer augurken er in. Althans, de man die dit bedrijf een naam gaf was Charles Kesbeke. Wij zullen het hebben over de huidige leider van het bedrijf, kleinzoon Oos Kesbeke. Al zal dat ook niet meer voor lang duren, want er staan twee nieuwe mannen klaar om het stokje over te nemen. Anyway, lees je gauw verder om alles over Oos te ontdekken?

Het bekende bedrijf

Het bedrijf bestaat al sinds 1948, zo zien we staan op het grote etiket dat op de pot augurken staat: ‘Familie Kesbeke. Sinds 1948. Fijne tafelzuren’. Het slogan dat groot op de website staat, is ‘Wij houden van zuur’. En zo zou het ook niet anders moeten zijn, met zo’n bedrijf als die van de familie Kesbeke. Langzamerhand, na de oprichting door Charles, wordt het bedrijf steeds populairder. Ze verkopen niet alleen ingelegde augurken, maar bijvoorbeeld ook zure uitjes. Zure, Amsterdamse uitjes, die absoluut niet goedkoop zijn. Maar goed, je betaalt nu eenmaal voor de ambacht.

Vandaag de dag, na opvolging van opa Charles en vader Camiel, runt Oos Kesbeke het bedrijf, samen met zijn zoons. Zoons Camiel (al de derde lijn Camiel in de familie) en Silvian zullen het overnemen, op het moment dat Oos met pensioen gaat. Elke dag zetten ze zich in voor het product en zijn ze zelf ook in de fabriek te vinden. Het kost wat om te maken, maar levert tegelijkertijd ook genoeg op.

Vermogen

En of dat wat oplevert, nemen we zo aan. Maar, na even zoeken komen we erachter dat het toch niet allemaal van een leien dakje gaat, daar. Zo heeft Kesbeke zelf weleens aangegeven dat het ontzettend hard werken is, om het familiebedrijf niet ten onder zien te gaan. Hij investeert liever de hele winst in het bedrijf, dan dat hij het in eigen broekzak steekt om vervolgens in een Ferrari te kunnen rijden. Met andere woorden, ze zullen het heus niet slecht hebben, maar dat het echt een vetpot is, is waarschijnlijk niet helemaal kloppend. Volgens de Quote 500 was Kesbeke eind 2023 trouwens wel zo’n 8 miljoen euro waard. Maar goed, hij heeft dan ook verschillende panden en rijdt stiekem toch nog wel in een niet goedkope auto.

Leeftijd

Oos Kesbeke werd geboren op 1 april 1958 (geen grapje). Dat betekent in elk geval dat hij in 2024 alweer 66 jaar wordt en dus bijna met pensioen mag. Vandaar dat hij al jarenlang samen met zijn zoons samenwerkt, zodat zij het straks kunnen overwegen om het over te nemen, wat ze waarschijnlijk wel gaan doen, dus. Maar goed, hoe we dit alle informatie tot nu toe weten, is doordat we hebben gekeken naar de realityserie ‘De Augurkenkoning’. De serie dat natuurlijk gaat, om het

Je kijkt over het leven in het bedrijf, maar ook over de familie die er buiten gepaard gaat. Inmiddels is het eerste seizoen al geweest, maar in april 2024 is het tweede seizoen van start gegaan. En weet je wat? De kijkers zijn meer dan lovend. Ga naar Videoland zouden we zeggen en ga zelf ook lekker kijken.

Eerste vrouw en vriendin

In de serie is te zien dat Oos een jonge vriendin heeft. Een vriendin die niet de moeder is van de twee zoons Camiel en Silvian, die ook in de schijnwerpers staan. Wie dan wel de moeder is van het stel, of te wel wie de eerste vrouw (of vriendin) van Oos is geweest, is ons niet bekend. We kunnen nergens iets vinden over haar. Misschien is dat bewust, misschien is dat onbewust, maar wij zijn er helaas niet heel veel wijzer door geworden. Ach, in principe gaat het ook om het bedrijf en de mensen die daarbij horen. Zijn er mensen niet aanwezig, dan zal dat vast een reden hebben. Als je echt heel nieuwsgierig bent, kan je nog overwegen om het hen zelf te vragen, toch?

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Oos Kesbeke een sympathieke man is, die leeft voor zijn bedrijf. Hij is, dankzij de serie De Augurkenkoning, nu misschien wel erg bekend, maar die bekendheid is ook zo weer vervagen. Tenminste, niet iedereen zal bij elke pot van Kesbeke denken aan Oos, of aan zijn zoons for that matter. Nou ja, op naar de volgende blog, voor nu.

Related posts
BlogLifestyle

Sylvana IJsselmuiden: vriend, leeftijd, Dumpert, naakt en meer informatie

IJsselmuiden? Dat is toch een dorp aan de IJssel dicht in de buurt van Zwolle? Uhm… Ja, dat klopt inderdaad. Echter is…
BlogLifestyle

Qucee: afkomst, familie, vermogen en meer

In Nederland hebben we talloze inspirerende verhalen van individuen die van ver zijn gekomen en tegen alle verwachtingen in veel succes hebben…
BlogLifestyle

Erwin Kettmann: vermogen, bedrijven en meer

In de wereld van het ondernemen bestaan mannen wiens carrières een rollercoaster is geweest. Het kent met hoogte- en dieptepunten die de…