BlogLifestyle

Erwin Kettmann: vermogen, bedrijven en meer

person closed eyes

In de wereld van het ondernemen bestaan mannen wiens carrières een rollercoaster is geweest. Het kent met hoogte- en dieptepunten die de tand des tijds hebben doorstaan. Zo hebben we ook deze bijzondere ondernemer, die door de jaren heen de klappen van het vak gevoeld. Hij is geconfronteerd met uitdagingen en tegenslagen, maar heeft zich onvermoeibaar staande weten te houden. In deze blog duiken we in het inspirerende verhaal van een man die de donkere kanten van het ondernemerschap heeft ervaren en nog steeds gedreven en vastberaden is om te blijven innoveren en groeien.

We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Erwin Kettmann. Of nou ja, niet natuurlijk, want we geloven graag dat lang niet iedereen weet wie het is. Misschien als we het hebben over zijn vrouw Sheila Bergeik, gaat er een belletje rinkelen. Die ene van The Real Housewives of Amsterdam, dus. Nee? Nog steeds geen belletje? Geen probleem, we zullen namelijk in deze blog het een en ander voor je uitdiepen over deze man.

Wie is Erwin Kettmann?

Google je naar zijn naam, dan zal je met name op foto’s komen uit de jaren ’10 van deze eeuw. Op bijna alle foto’s poseert hij met zijn vrouw Sheila Bergeik. Zoekt men wat verder, dan zullen er enkele foto’s van een wat meer recenter kaliber omhoogkomen. Hij lijkt iets aangekomen, maar heeft nog steeds de karakteristieke, kleine glimlach op zijn gezicht. En, niet te vergeten, hij staat aan de zijde van zijn vrouw (of andersom natuurlijk).

Erwin Kettmann is een plastisch chirurgisch ondernemer. Op zijn LinkedIn zou je kunnen vinden dat hij de Managing Director van WWW/ILAF is, verder staan er geen vermeldingen. We vragen ons dan ook af hoe recentelijk dit is en of dit nog kloppend is. We zullen je verderop in deze blog het een en ander over zijn bedrijven vertellen. Daarbij is het dus handig om te vermelden dat er maar weinig over Erwin Kettmann bekend is. Tenminste, over de Erwin Kettmann van nu. Zo’n één tot twee decennia geleden was hij namelijk nog veel meer in de publiciteit en dat heeft zo z’n redenen. Lees maar gauw verder om te ontdekken om wat het gaat.

Bedrijven

Een bedrijf waarmee hij veel in de publiciteit is gekomen, is de Laser Surgery in Haarlem. De reden hiervoor was niet heel positief. Het bleek namelijk zo te zijn dat de kliniek voor cosmetische ingrepen dicht moest om dat de patiënten gevaar zouden lopen en de zorg niet verantwoord was. Van onbevoegd personeel tot een foutieve werkwijze: het was allemaal niet heel positief. De toenmalige Minsiter van Volksgezondheid en de IGZ zetten een streep door het bestaan van deze kliniek. Het hele debacle speelde af in 2012 en is dus alweer zo’n tien jaar terug. Tegenwoordig is Kettmann druk met, in ieder geval, twee bedrijven:

  • ILAF
    ILAF is the International Laser Aesthetic Franchise, based in the Netherlands and Spain.” Het bedrijf is er voor iedereen die niet tevreden is met een fysiek deel van het lichaam, hun uiterlijk dus. In zin vindt er cosmetische en anti-aging chirurgie plaats. ILAF is nog steeds groeiende en hoopt zo op steeds meer plekken bereikbaar te zijn. Welke functie Kettmann hier nou precies in uitoefent, is ons onbekend.
  • Cupping Aesthetics
    (functie onbekend)
    Zijn vrouw Sheila is CEO van Cupping Aesthetics. Dat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in esthetische behandelingen met behulp van de Chinese cuppingtherapie. Ze bieden innovatieve en niet-invasieve oplossingen om de huid te verbeteren en lichamelijke welzijn te bevorderen door middel van deze populaire techniek. De Instagram pagina staat vol met before en afters van mensen die een behandeling hebben ondergaan. De resultaten zijn verbluffend, evenals het uiterlijk wat de CEO zelf nog op die leeftijd heeft. Zij post geregeld verschillende foto’s van zichzelf, zoals degene hieronder.

Vermogen

Gezien het stel redelijk succesvol is met de bedrijven die ze bezitten, vragen we ons af wat voor vermogen daar dan bij hoort en wij zijn vast niet de enige daarin. Helaas is er maar weinig te bekend over dit soort bedragen. We weten natuurlijk wel door Sheila’s deelname aan The Real Housewives of Amsterdam dat het stel in (ogenschijnlijke) luxe leeft en dat ze niet ieder dubbeltje hoeven om te draaien. Althans, in het eerste seizoen van dat programma gaat het in het geval van Sheila vooral om de ruzies die ze maakt. In het tweede en meest recente seizoen is ze volgens sommigen om die reden dan ook niet meer te zien. We zijn sindsdien dan ook niet meer op de hoogte van hoe het op dat soort vlakken met Sheila, met wie Erwin overigens drie kinderen heeft, en ook Erwin zelf gaat.

Conclusie

Eigenlijk is Erwin Kettmann een man van mysterie. Er is maar weinig over hem bekend, anderzijds dan jarenoude berichten die over de sluiting van Laser Surgery Haarlem gingen. We konden nog even in een gedeelte van zijn leven kijken via Sheila, maar ook dat was eigenlijk niet van lange duur. Ach, als het een bewuste keuze is om niet in de volle schijnwerpers te gaan staan, dan moet hij daar ook gewoon van kunnen genieten. Op nog een mooie toekomst voor Erwin en zijn gezin!

Related posts
BlogLifestyle

Oos Kesbeke: vermogen, vriendin, eerste vrouw, leeftijd en meer

Ken je die glazen pot, in de vorm van een deel van een kegel, met een groene deksel en een geel-groen etiket?…
BlogLifestyle

Sylvana IJsselmuiden: vriend, leeftijd, Dumpert, naakt en meer informatie

IJsselmuiden? Dat is toch een dorp aan de IJssel dicht in de buurt van Zwolle? Uhm… Ja, dat klopt inderdaad. Echter is…
BlogLifestyle

Qucee: afkomst, familie, vermogen en meer

In Nederland hebben we talloze inspirerende verhalen van individuen die van ver zijn gekomen en tegen alle verwachtingen in veel succes hebben…