Blog

Alles wat je wil weten over de cast van Dertigers

selective focus photo of turned-on black video camera

Tegenwoordig zijn er talloze streamingplatformen waarop je series en films kan kijken. Sterker nog, het aanbod is zó groot, dat je ongetwijfeld weleens het gevoel hebt gehad dat je door de bomen het bos niet meer zit. Laat staan wat je dan nog allemaal op de tv kan kijken. Tv? Oh, bestaan die programma’s en zenders dan nog? Jazeker! Het is zelfs zo dat er onder andere op de publiek omroep veel leuke series bestaan.

Eén van die series is de serie Dertigers. Het gaat over, zoals de titel je waarschijnlijk al doet vermoeden, de levens van een stel Dertigers. In deze blog zullen wij je vertellen over de hoofdpersonen die in deze serie speelden. En ja, we spreken helaas in de verleden tijd. Waarom dat zo is, zal je verderop lezen in de blog. Het betekent in elk geval niet dat de serie van de buis is verdwenen, want dat is absoluut niet waar. Nieuwsgierig? Schroom dan niet om verder te lezen

De (oude) cast van Dertigers

De NPO-serie ‘Dertigers’ volgt het leven van een groep dertigers in Nederland in het hedendaagse tijdperk. De serie werpt een realistische blik op de uitdagingen en dilemma’s waarmee deze generatie wordt geconfronteerd, zoals carrière-ambities, relaties, ouderschap en vriendschap. Door het leven van verschillende personages te volgen, biedt de serie een levendig portret van de hedendaagse samenleving en de complexiteit van het volwassen worden in de moderne wereld.

Lykele Muus – Bart

Misschien, en we weten dat dit eigenlijk wat meer objectief moet zijn, is het personage Bart wel altijd onze favoriet geweest. Het personage wordt gespeeld door acteur en schrijver Lykele Muus, wie wat dat betreft een redelijk bekend gezicht is in de Nederlandse acteerwereld, zit al voor een langere tijd in het vak. Verder heeft hij een dochter, genaamd Nine, maar helaas zijn hij en haar moeder al een langere tijd uit elkaar. Mocht je geïnteresseerd zijn in waar hij vandaan komt, lees dan eens het interview dat hij deed voor de Volkskrant. Erg interessant!

Eva Laurenssen – Saar

Poeh, wat heeft Saar het zichzelf toch weleens moeilijk gemaakt in de serie. Deze soms stoïcijnse doch selfmade woman, zat het eerlijk gezegd ook niet altijd mee, onder andere met de ziekte kreeg. In ieder geval wordt Saar vertolkt door Eva Laurenssen. Deze dame speelde al eerder in Soof en Van God los en heeft sindsdien keer op keer leuke rollen vertolkt. Social media niet, maar we weten wel dat ze erg gelukkig is met haar vriend, hun dochtertje en veel houdt van haar Spaanse roots (ze heeft een Spaanse moeder).

Justus van Dillen – Alex

Wat je ogenschijnlijk doet denken dat Alex erg charismatisch is, is niet altijd waar. Althans, samen met zijn partner Elias gaat het er soms nog weleens heftig aan toe. Tegelijkertijd maken ze wel onderwerpen bespreekbaar, waar andere LHBTIQ+ koppels ook tegenaan zullen lopen. Alex wordt gespeeld door Justus van Dillen, een acteur die je zou kunnen kennen van zijn eigen theaterclub ‘Dronken Mensen’. Verder lijkt hij te genieten van reizen met zijn vriend Daan. Althans, die kiekjes zien er altijd super gaaf uit.

Leonoor Koster – Lot

Toen we Lot (of eigenlijk Leonoor Koster) laatst in Flikken Maastricht zagen, realiseerden we ons weer hoe goed ze eigenlijk kan acteren. Een compleet ander mens was ze, in tegenstelling tot de gezellige en goedlachse moeder Lot, die samen met haar ex Bart er nog maar het beste van probeert te maken met haar kinderen. Ach, we zijn benieuwd waar deze (stem)actrice in de toekomst in te zien zal zijn. Wij zijn fan, dan weten jullie dat ook alvast!

Jelle de Jong – Elias

Al toen Jelle de Jong nog een kind was, was hij al bezig met acteren. Iets wat je overigens wel vaker ziet bij de meest bekende acteurs uit ons land. In de serie speelt Jelle de rol van Elias, wie een relatie heeft met Alex. Zijn uitgesproken en soms misschien wel wat naïeve karakter, zorgt vaak voor de meest leuke situaties. In het echte leven is Jelle gelukkig met zijn vriendin en hun kindje Phillipe Lev. De bekendheid in de serie zorgde in ieder geval voor een flinke boost in zijn carrière, dus je zal Jelle ongetwijfeld nog in andere series/ films voorbij zien komen.

Wieger Windhorst – Pieter

Ach, de nuchtere en vriendelijke Pieter wordt het ook allemaal maar in zijn voeten geschoven. Een overlijden in zijn fictieve familie, een relatie die strand, een relatie met Saar die soms nóg ingewikkelder lijkt, het is ons nogal wat. Gelukkig weet Wieger Windhorst deze rol perfect te vertolken. Je zou Windhorst kunnen kennen van een van zijn andere talenten. Zo maakt hij muziek, tekent hij en heeft hij sinds enige tijd ook merchandise met die tekeningen erop. Super gaaf. We zouden zeggen, neem eens een kijkje op zijn website, dan zal je zien wat hem zo ‘speciaal’ maakt.

Joy Wielkens – Nora

En dan tot slot, of eigenlijk niet tot slot, want er zijn nog veel meer spelers in deze serie, maar wel iemand die de ‘harde kern’ aan dertigers afsluit, is Nora. Nora is een zelfstandige vrouw, van wie het lijkt dat ze alles voor elkaar heeft. Wie de serie heeft gekeken, weet wel dat dat absoluut niet het geval is. De rol van Nora wordt vertolkt door actrice Joy Wielkens. Wat dat betreft is de Surinaamse-Antilliaanse Joy Wielkens ook een multitalent, want naast acteren doet ze ook nog aan zingen en het maken van theater. Wauw, wat een cast!

Het einde van Dertigers?

Helaas is in december 2023 het laatste van Dertigers met deze cast opgenomen. De karakters zijn ouder geworden en vanaf seizoen 2024 wordt er met een nieuwe kast gewerkt. Veel mensen hopen op een Veertigers, zodat je de levens van deze personages nog verder kan volgen. Je bent er toch een beetje van gaan houden, al die levensverhalen die de personages doorgaan. Misschien is het ook nog wel leuk om te weten dat deze serie in eerste instantie in België werd gemaakt. Een jaar later volgde de Nederlandse variant. Nou ja, hopen dat de volgende cast net zo populair gaat zijn als de voorgaande!

Related posts
BlogHandig & TipsTech

Trolley Action, Lidl & meer Budget Keuzes

In onze nieuwste blog duiken we in de wereld van trolleys, het ideale metgezel voor allerlei situaties. Ze zijn handig om spullen…
Blog

Kersttruien Action, Lidl & meer Budget Keuzes

‘It’s the most wonderful time of the year’ Inderdaad. Kerst is een geweldige periode. Lekker eten, gezelligheid, mooie momenten en de allerfijnste…
BlogHandig & TipsTech

Lidl retour: alles wat je nog niet wist

Wie nog niet weet dat de Lidl véél meer dan je standaard boodschappen verkoopt, heeft echt iets gemist. Van huishoudartikelen tot aan…