BlogHandig & TipsLifestyle

Deze acteurs ken je als de cast van Sluipschutters

We heten je van harte welkom bij onze blog, gewijd aan de fantastische cast van een Nederlandse sketchprogramma waar we allemaal van houden! (Spoiler: dat programma is Sluipschutters). Bereid je voor op een lachexplosie terwijl we de briljante geesten achter de hilariteit verkennen. Van de meesterlijke meeslependheid van de ene acteur tot de komische capriolen van de andere, deze cast is als een goed getimede grap – altijd klaar om je dag op te fleuren.

Pak wat ons betreft je popcorn en maak je klaar om te grinniken terwijl we de schijnwerpers richten op de sterren die ons laten lachen tot onze buikspieren pijn doen. Want ja, lachen ga je zeker. We hebben namelijk, om de boel wat ‘op te spicen’, wat filmpjes van deze makkers toegevoegd. Weet je én waar we het over hebben en zie je meteen of dit wel of niet iets voor jou is. Daar zijn de meningen namelijk nog weleens over verdeeld.

Wat is Sluipschutters?

Het programma Sluipschutters zich door humoristische sketches, absurde situaties en droge humor. De cast bestaat uit de vier vaste karakters Ronald Goedemondt, Leo Alkemade, Bas Hoeflaak en Jochen Otten. Het programma wordt geprezen om zijn originele en onvoorspelbare humor. In veel afleveren spelen er ook gastacteurs mee, al ligt de focus eigenlijk met name op deze vier mannen. Ze zijn er naar onze mening vaker ter opvulling of vertolken een rol die zijzelf letterlijk niet kunnen vertolken (als het bijvoorbeeld om een vrouw gaat).

De vier grote castleden

Je hebt de namen al even kunnen zien, maar nu zullen we per persoon even toelichten waar je de acteur nog meer van kent en wat het personage heeft betekend voor de serie. En oh ja, het is goed om te weten dat de cast niet per definitie één soort personage vertolkt. Sterker nog, ze zijn elke aflevering weer ‘iemand’ anders. Die iemand heeft eigenlijk geen hele introductie, maar is er gewoon terwijl hij net zo snel weer verdwijnt, if that makes sense.

#1 Bas Hoeflaak

Als we een favoriet moeten aanwijzen, dan is het misschien Bas Hoeflaak wel. Komt ook eigenlijk wel door zijn liedje ‘Ik ga zo lekker spelen op mijn fluit’, welke hij voor het eerst aan publiek liet horen in het Prime Video programma ‘Last One Laughing’ (LOL). Het liedje werd in elk geval een meme en ging een tijd lang het heel internet over. Anyway, het is een klassiek voorbeeld van hoe we Hoeflaak ook in Sluipschutters herkennen: een man die zich verliest in een rol, ontzettend veel ‘acteert’ met zijn gezicht en rollen simpelweg perfect vertolkt.

In een video die meer dan 42 miljoen keer is bekeken, zie de manager van een winkel, die zijn werknemer een kikkerpak probeert aan te trekken. 2 minuten en 33 seconden aan ongemak, yikes.

#2 Jochen Otten

Jochen Otten speelt de hoofdrol in de video die op het YouTube-kanaal van Sluipschutters het vaakst is bekeken (+130 miljoen keer, om precies te zijn). Helaas is deze video vanwege leeftijdsbeperkingen niet door iedereen te bekijken en moet je het hier met een andere, wel hele leuke, video doen. Naast zijn werk in ‘Sluipschutters’ heeft Jochen Otten overigens ook opgetreden in verschillende theaterproducties en heeft hij zijn eigen cabaretshows geproduceerd. Hij staat bekend om zijn droge humor en zijn vermogen om komische personages tot leven te brengen. In 2024 wordt hij alweer 2024, maar dat is absoluut niet aan hem te zien.

Als je keept tijdens een voetbalwedstrijd, moet je wel opletten! Dit laat maar eens zien hoe ‘simpel’ het decor hoeft te zijn, om tegelijkertijd toch een erg sterk filmpje neer te zetten. Dit is overigens een van de filmpjes van het nieuwste seizoen (seizoen 6 op dit moment).

#3 Leo Alkemade

We hebben er lang over nagedacht, maar zijn toch tot de conclusie zijn dat het de wenkbrauwen van Leo Alkemade zijn, waardoor hij zo’n interessant gezicht heeft. Een gezicht waar hij heel veel personages mee heeft vertolkt. Grappig feitje is dat Alkemade ook heeft meegedaan aan LOL, net als Hoeflaak. Anyway, Leo Alkemade is een Nederlandse acteur, schrijvers, liedjesschrijver en cabaretier. Het kan dus heel goed zijn dat je hem weleens ergens anders voorbij hebt zien komen. Maar goed, in Sluipschutters kan je ongeveer het volgende van hem verwachten:

Ongepast? Uhm? Nou…. Zo’n buurman heb je liever niet op je verjaardag langskomen, lijkt ons zo.

#4 Ronald Goedemondt

Last but very not the least, is Ronald Goedemondt. Deze Nederlandse komiek betovert publiek na publiek met zijn unieke kijk op het leven en zijn meesterlijke vermogen om alledaagse situaties om te toveren tot komische meesterwerken. Met zijn scherpe observaties en onnavolgbare timing weet Goedemondt telkens weer een golf van lachsalvo’s te ontketenen, óók in Sluipschutters. Het is wat ons betreft een onmisbare toevoeging aan het kwartet. Zonder hem was het soms toch wat ‘saai’ geweest, haha!

Deze snackbarhouder laat zich niet zomaar omverblazen, maar raakt wel enigszins van zijn apropos, als er maar moeilijke vragen blijven worden gesteld.

Conclusie

Vraag je het ons, dan is Sluipschutters een van de beste Nederlandse sketches-serie die er ooit is gemaakt. De acteurs doen het geweldig, de sketches blijven eigentijds en gaan soms een tikkeltje over de grens heen, maar veel mensen zullen er smakelijk om lachen. Op Youtube (+830k abonnees) staan meer dan 1000 video’s, dus wat dat betreft ben je nog lang niet uitgekeken. Op naar nog veel meer seizoenen!

Related posts
BlogHandig & Tips

Koortsneus: wat is koortsuitslag in de neus?

In principe hebben er mensen genoeg begrip voor als je laat merken dat je ergens mee kampt. Sommige mensen hebben voor het…
BlogHandig & Tips

Waar zijn wespen goed voor?

Tja, waar zíjn wespen goed voor. Ze hebben een vervelende zoem, verpesten je eten, kunnen steken en letterlijk iedereen is er bang…
BlogHandig & Tips

Hoeveel werkweken in een jaar

Dat een fulltime werkweek vaak op basis van 40 uur per week is, dat weten we allemaal. Toch verschilt het aantal uren…