Blog

Max Verstappen en zijn verbluffende vermogen

black and yellow f 1 car toy

Het is iemand die op jaarbasis tientallen miljoenen verdiend met het rijden in auto’s. Klinkt als een droombaan voor menig man, al moeten we daarbij eerlijk bekennen dat het natuurlijk geen normale auto betreft. Sterker nog, als F1-coureur moet je wel enig lef onder de leden hebben, want je rijdt echt niet zomaar met hoge snelheden over een circuit heen.

Anyway, Max Verstappen is de naam van de tamelijk jongeman wie elk jaar zoveel op zijn bankrekening ziet binnenkomen. Het supertalent van Nederlandse bodem heeft de afgelopen jaren veel successen gekend en dat heeft ertoe geleid dat hij de voorwaarden van zijn contract bij Red Bull heeft kunnen aanscherpen. Lees in deze blog over de hoogte van zijn inkomen, zijn opgebouwde vermogen en nog veel meer. Benieuwd? Lees dan maar gauw verder.

Inkomsten

Ja, meneer Verstappen zit er wat dat betreft gebakken bij. In 2024 zou hij, volgens Forbes, ongeveer een salaris hebben an 70 miljoen euro bij Red Bull. Dit astronomisch hoge bedrag staat dan nog eens los van bepaalde sponsordeals (en mogelijk bonussen) die nog een paar miljoen per jaar extra opleveren. Het is bijna zoveel, dat wij ons afvragen wat je er mee moet doen.

Echter is het belangrijk om te zeggen dat zijn manager een aanzienlijk aandeel van zijn salaris ontvangt. En ook de rest van de familie wordt vanuit dit salaris gesponsord om een leven (in luxe) te leiden. Met andere woorden, het gaat niet letterlijk allemaal naar zichzelf.

Kritiek

Toch komt er van critici vaker dan eens wat negativiteit om de hoek kijken. De reden daarvoor is dat meneer Verstappen een mooie rekening op Monaco zou hebben. Monaco is (niet geheel toevallig) een land waar er geen blauwe enveloppen op de deurmat zullen vallen. Je weet wel, die van de Belastingdienst. Maar goed, het is niet helemaal eerlijk om dat zo hard te stellen, gezien hij zijn geld over de hele wereld verdient. In sommige landen is het zo dat je al belasting betaald over die inkomsten, omdat je het in dat land hebt betaald. Fijn dat je in Monaco er dan niks mee hoeft, maar je hebt er alsnog over betaald. Gezien meneer Verstappen een groot gedeelte van het jaar niet ’thuis’ is, valt daar dus niet helemaal iets over te zeggen.

Vermogen

Maar goed, hoe hij zijn inkomsten ook vergaard, de meeste mensen zijn nieuwsgierig naar wat hij inmiddels op zijn bankrekening heeft staan. Laten we voorop stellen dat het lastig is om hiervan een inschatting te maken. Zo zou hij voor 25 miljoen aan aandelen hebben, rijdt hij privĂ© in diverse sportauto’s (die tonnen waard zijn) en heeft hij natuurlijk de kosten van zijn woonplek, privĂ©jet en luxe levensstijl. Tellen we dit bij elkaar op en halen we het van elkaar af, dan zijn er verschillende bronnen die op zo’n 150 miljoen euro komen. Honderdvijftig miljoen euro. Zouden we daar al een schrijntje van hebben, dan zouden we al het gevoel hebben nooit meer te hoeven werken. Wauw, wauw, wauw.

Ontzettend fijn voor Verstappen natuurlijk, al kan je je afvragen waar de grens bij zo’n persoon ligt. Het is niet alsof je nou zoveel warmer wordt van een ton meer of minder op de rekening… Ach, waar maken we ons ook eigenlijk druk om. Zo’n talent als hij verdiend het immers om beloond te worden!