BlogTechTrends

Waar kun je VVV bon inleveren, bij welke winkels?

Een afscheidscadeau, een wat originele manier om iemand uit te betalen, een kerstcadeau van het werk, een gift voor jarenlang vrijwillgerswerk: je zegt het maar en een VVV cadeaubon zal altijd als optie worden benoemd. Deze kaart is wellicht wel wat onpersoonlijk, maar het is stiekem ook wel heel attent. Een VVV cadeaukaart zegt namelijk toch wat meer dan storting op je bankrekening. Bovendien kan je ‘m toch overal wel inleveren, dus waar hebben we het over? Lees in deze blog op welke plek ‘overal’ dan precies inhoudt.

Plekken voor het inleveren van je VVV cadeaubon

Tegenwoordig zijn er maar liefst 17.000(!) online en fysieke plekken waar je deze bon kan besteden. Het maakt het voor ons onmogelijk om deze allemaal voor je op een rijtje te zetten. Sterker nog, waarschijnlijk ken je het grootste gedeelte van de winkels niet eens. Daarom presenteren we hier een lijst met een aantal van de meest bekende winkels in Nederland, zowel online als fysiek, waar je de bon kan besteden. Lees:

 • ICI Paris XL
 • Bol.com
 • Coolblue
 • HelloFresh
 • Dille & Kamille
 • Efteling
 • Xenos
 • Fonq
 • Bever
 • Primera
 • Rituals
 • enzovoort

En zo kunnen we dus nog wel even doorgaan. Doorgaan tot we bij optie 17.000 zijn, om maar even nog een keer de nadruk te leggen op de enorme hoeveelheid aan bestedingsplekken. Over de besteding gesproken, hoe doe je dat eigenlijk?

Een VVV-cadeaubon besteden

Afhankelijk van de soort cadeaukaart die je hebt, zal je de VVV-cadeaukaart op een dergelijke manier kunnen besteden. We maken voor het gemak eerst het onderscheid tussen online tegoed en een fysieke cadeaukaart.

VVV cadeaukaart (fysiek)

Je hebt waarschijnlijk van iemand anders een VVV cadeaukaart kaart gekregen. Het enige wat jij hoeft te doen, is het volgen van de volgende stappen:

 1. Zoek het gehele overzicht van bestedingspunten op en kijk of de winkel/ het restaurant/ een andere plek naar wens in de lijst staat.
 2. Is het antwoord ‘ja’, dan kan je naar dat punt gaan en tover je bij het afrekenen de kaart tevoorschijn.
 3. De medewerkers van het punt weten exact hoe deze kaart besteed kan worden. Misschien houd je zelfs nog wat tegoed over of moet je een resterend bedrag zelf bijbetalen.

In principe hoef je een kaart, wanneer deze in de winkel is gekocht, niet te activeren. Je zal alleen met de codes op de kaart kunnen zien wat het openstaande saldo is. Omdat je er ook mee moet betalen, is het dus van groot belang dat je de kaart niet kwijtraakt.

Je kan je VVV cadeaukaart ook online besteden. Afhankelijk van de webshop, zal je de kaart direct bij het betalen kunnen inzetten of moet je het tegoed van de kaart omzetten naar een cadeaucode van de gewenste webshop. Bol.com is een voorbeeld van een webshop waarbij je het tegoed moet omzetten naar een ‘Bol.com cadeaucode’. Dit kan allemaal via de website van de VVV.

VVV online cadeaucode

Het kan ook zijn dat je geen fysiek pasje hebt gekregen, maar dat je een VVV online cadeaucode in je bezit hebt. In dit geval werkt het allemaal net wat anders. Je kan in dit geval namelijk alleen het tegoed besteden bij online winkels. Het komt neer op een kleine 1250 bestedingspunten. Een stuk minder dan die 17.000 waar we eerder over spraken, maar nog steeds goed genoeg. Van zalando.nl tot thuisbezorgd.nl, je vindt er ongetwijfeld wat je nodig hebt.

Hoe lang is mijn tegoed geldig?

Eén van de raarste dingen aan tegoedbonnen vinden wij toch altijd dat het tegoed voor een beperkte tijd geldig is. Wil je het tegoed na de vervaldatum besteden, dan kan dat dus niet meer. Maar hoe gek is dat eigenlijk? Alsof je geld ineens niets meer waard is. In Nederland heeft dat te maken met een aantal regelingen zoals deze zijn vastgelegd in de wet. Het is dus wettelijk bepaald dat het tegoed voor minimaal 2 jaar geldig moet blijven. Gelukkig voor jou heeft VVV daar nog een schepje bovenop gedaan, want met een geldigheid van 3 jaar is het meer dan niks.

Anyway, in zowel geval van de VVV cadeaukaart als de VVV online cadeaucode ligt de geldigheid op 3 jaar vanaf aankoop.

Tegoed omzetten in geld

Af en toe krijg je een cadeaubon en denk je letterlijk ‘wat moet ik ermee?’. Degene die het geeft weet toch wel dat je de HEMA niet bij jou in de buurt hebt zitten? Helaas kan je een gegeven paard niet in de bek kijken en zal je er toch wat mee moeten doen, om te voorkomen dat je tegoed vervalt. Je kan het namelijk niet in geld omzetten, toch?

Nou, we kunnen je verblijden met het feit dat je een VVV cadeaukaart wel kan laten uitbetalen. In dat geval neem je contact op met de klantenservice van VVV, die je daarna verder helpen. Wel wordt er een bedrag van maar liefst €10,00 in rekening gebracht voor de administratiekosten. Heb je een bon van €20,00, dan moet je je afvragen of die moeite en de kosten het allemaal waard zijn.

Tegoed besteden in meerdere winkels

Nu heb je de keuze tussen 17.000 bestedingspunten en heb je een cadeaubon van wel €100,00 gekregen. Moet je dit dan allemaal bij dezelfde winkel besteden? Nou nee, in principe niet. Wanneer het bestede bedrag lager is dan je tegoed en je tegoed overhoudt, kan je heel makkelijk naar de volgende winkel, om daar het resterende tegoed te besteden. For your information: een VVV cadeaukaart heeft altijd een tegoed tussen de €5,00 en €250,00. Het tegoed kan dus oplopen tot flinke bedragen!

Related posts
Blog

Alles wat je wil weten over de cast van Dertigers

Tegenwoordig zijn er talloze streamingplatformen waarop je series en films kan kijken. Sterker nog, het aanbod is zó groot, dat je ongetwijfeld…
BlogHandig & TipsTech

Trolley Action, Lidl & meer Budget Keuzes

In onze nieuwste blog duiken we in de wereld van trolleys, het ideale metgezel voor allerlei situaties. Ze zijn handig om spullen…
Blog

Kersttruien Action, Lidl & meer Budget Keuzes

‘It’s the most wonderful time of the year’ Inderdaad. Kerst is een geweldige periode. Lekker eten, gezelligheid, mooie momenten en de allerfijnste…