Blog

Mark Rutte partner, Izaäk Rutte, dochter, en meer

Er is vrijwel niemand in ons land die nog nooit van Mark Rutte heeft gehoord. Deze man heeft jarenlang de taak op zich genomen om minister president van Nederland te zijn. Als lid van de VVD heeft hij dan ook een aanzienlijke carrière als politicus achter de rug. Nu is het wel zo dat er maar weinig mensen bekend zijn met het persoonlijke leven van deze bekende persoonlijkheid binnen de Haagse politiek. Wij vinden het tijd dat hier verandering in komt. Om hiervoor te zorgen hebben we besloten om in dit artikel dé belangrijkste informatie over Mark Rutte voor jou op een rijtje te zetten. Van zijn jeugd tot aan zijn potentiële partner, alles komt vandaag aan de orde!

De jeugd van Mark Rutte

Om een goed beeld te krijgen over het leven van onze oude minister president is het van belang om eerst eens in zijn jeugd te duiken. Dit is namelijk waar het allemaal is ontstaan. Mark Rutte is geboren op 14 februari 1967 in Den Haag. Rutte werd geboren in een gezin waarin politiek niet de hoofdrol speelde. Zijn vader, Izaäk Rutte, was een ondernemer die samen met zijn moeder in Den Haag woonde. Later in dit artikel komen we terug op de rol die zijn vader heeft gespeeld in zijn vorming tot politicus. Als kind was Mark al geïnteresseerd in politiek en werd hij lid van de liberale VVD-partij. Zijn jeugd kenmerkte zich door zijn enthousiasme voor debatteren en zijn vastberadenheid om een verschil te maken. Als kind heeft hij dan ook meerdere malen meegedaan met debat wedstrijden op zijn school, iets waar hij erg goed in bleek te zijn.

Carrière in de politiek

Tijd om nu in te zoomen in het leven van deze politicus en de weg die hij over de jaren heeft afgelegd in de politiek. Mark Rutte zijn politieke carrière begon in de jaren ’80 toen hij als voorzitter van de JOVD (de jongerenorganisatie van de VVD) actief werd. Zijn scherpe inzicht en communicatieve vaardigheden brachten hem snel naar voren als een veelbelovende politicus. In 2006 werd hij gekozen als fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer en in 2010 trad hij aan als minister-president van Nederland. Rutte staat bekend om zijn pragmatische aanpak en zijn vermogen om verschillende partijen bij elkaar te brengen om tot oplossingen te komen. Overigens is niet iedereen het eens met zijn manier van werken. Er zijn namelijk ook partijen die hem zien als een mislukte leider doordat hij zich weleens laat overhalen om zomaar een andere kant op te gaan.

Hij heeft overigens dit jaar – na het vallen van het kabinet door de migratiecrisis – besloten om te stoppen binnen de politiek. Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk welke kant hij precies op wil de komende tijd. Het is mogelijk dat hij zich gaat richten op het onderwijs (op dit moment is hij al docent op een middelbare school) maar het kan ook zomaar zijn dat hij besluit om in het bedrijfsleven te stappen.

Partner van Rutte

Hoewel Rutte een drukke politieke agenda heeft, heeft hij ook een persoonlijk leven. Hij staat bekend om zijn discrete houding ten opzichte van zijn privéleven. Tot op heden heeft Rutte ervoor gekozen om niet publiekelijk over zijn partner te spreken. Dit getuigt van zijn wens om een scheiding tussen zijn politieke en persoonlijke leven te behouden. Het is dan ook niet helemaal duidelijk of hij op dit moment een vriendin heeft of dat hij volkomen single door het leven gaat. Een ding is echter zeker, Mark Rutte is iemand die zijn werk altijd op de eerste plaats zal zetten in zijn leven.

Vader Izaäk Rutte

Naast zijn politieke carrière is Rutte ook een echt familiemens. Zoals je al hebt kunnen lezen was zijn vader een ondernemer in hart en nieren. Hoewel er weinig bekend is over het persoonlijke leven van Izaäk, is duidelijk dat Rutte een sterke band heeft met zijn vader. Hij heeft in interviews herhaaldelijk aangegeven hoe belangrijk zijn familie voor hem is en hoe hij probeert om tijd vrij te maken voor zijn vader, ondanks zijn drukke schema. Ook worden de tweeën wel eens samen gespot, bijvoorbeeld tijdens de dodenherdenking.

Hobby’s en gezin (en dochter?)

Wat betreft zijn hobby’s, is Rutte een man van bescheiden smaken. Hij staat bekend om zijn passie voor geschiedenis en leest graag boeken over dit onderwerp. Daarnaast is hij een fervent liefhebber van klassieke muziek en heeft hij in interviews laten doorschemeren dat hij graag naar concerten gaat in zijn vrije tijd. Sport is een ander aspect van Marks leven waar hij zich graag mee bezighoudt. Hij is een enthousiaste liefhebber van fietsen en wordt vaak gespot op zijn fiets in Den Haag. Dit deel van zijn leven laat zien dat Rutte, ondanks zijn drukke schema, waarde hecht aan een gezonde levensstijl. Hij heeft overigens geen vast gezin voor zover wij weten. De mythe dat hij een dochter zou hebben is dan ook nergens op gebaseerd.

Vermogen van Mark Rutte

Naast zijn politieke carrière heeft Mark Rutte ook een aantal interessante facetten in zijn leven die het waard zijn om te belichten. Zoals bij veel publieke figuren, is zijn persoonlijke vermogen altijd een onderwerp van interesse geweest. Zijn vermogen komt voornamelijk voort uit zijn politieke functies en het bijbehorende salaris. Als minister-president van Nederland ontvangt hij een aanzienlijk inkomen van ongeveer 130.000 per jaar. Buiten zijn salaris heeft Rutte geen bekende privébedrijven of financiële belangen die publiekelijk bekend zijn. Het is belangrijk op te weten dat Rutte, zoals alle politici, verplicht is om openheid te geven over zijn financiële situatie. Het is dan ook niet zo dat hij zomaar ergens een paar miljoen heeft liggen.

Mark Rutte is oprecht een intrigerende persoonlijkheid in de Nederlandse politiek. Zijn jeugd en carrière laten zien hoe zijn passie voor politiek zich heeft ontwikkeld tot een succesvolle loopbaan. Rutte blijft ondanks zijn vertrek een belangrijk figuur in de Nederlandse politiek en zal ongetwijfeld nog vele jaren een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van ons land, ook al werkt hij straks buiten de muren van de Den Haagse politiek.