BlogLifestyle

Leonne Stentler partner, advocaat, getrouwd en meer

Wanneer we aan de voetbalwereld denken dan zijn mannen de eerste die bij ons te binnen schieten. Maar dit is niet helemaal eerlijk, er zijn namelijk ook genoeg vrouwen actief binnen deze branche. Een van de dames die wellicht een belletje doet rinkelen is Leonne Stentler. Deze bekende voetbal vrouw heeft een aanzienlijke carrière achter de rug en weet echt alles op het gebied van voetbal. Van haar eigen tijd als speler tot aan haar werk als scout, ze heeft van alles gedaan. Wil jij graag alles te weten komen over het leven van Leonne Stentler? Lees dit artikel dan zeker even op je gemak door. We hebben dé belangrijkste info namelijk voor jou op een rijtje gezet!

De jeugd van Leonne Stentler

Laten we maar eens beginnen bij de jeugd van Leonne Stentler. Leonne Stentler is een naam die synoniem staat voor haar passie voor de sport. Ze heeft dan ook echt een indrukwekkende reis in de wereld van het voetbal achter de rug. Haar carrière begon bij Bolnes en bracht haar vervolgens naar RVVH voordat ze in het seizoen 2007/08 de moedige stap zette naar ADO Den Haag. Hier ging ze aan de slag in de kersverse Eredivisie voor vrouwen. In het seizoen 2011/12 werd ze bekroond met het kampioenschap en de KNVB Beker met de Haagse club. Haar reis zette zich voort bij Ajax, waar ze weliswaar geen prijs wist te bemachtigen maar waarbij ze onmiskenbaar haar stempel op het spel drukte.

Lid van Oranje Dames

Op 12 maart 2009 maakte Leonne Stentler haar debuut voor het Nederlands elftal onder het toeziend oog van bondscoach Vera Pauw. Haar bijdrage tijdens het toernooi om de Cyprus Cup tegen Zuid-Afrika was een gedenkwaardig moment in haar carrière. Hoewel ze aanvankelijk in de voorselectie voor het EK 2009 in Finland was opgenomen, moest ze uiteindelijk plaatsmaken. In 2013 werd ze echter wel opgenomen in de selectie voor het EK in Zweden, wat haar internationale carrière verder verrijkte. Ze stond bekend om haar talenten op het veld en om haar snelheid. Niet voor niets dat ze een grote inspiratiebron is geweest voor andere dames die op dit moment bij Oranje Dames spelen. Velen kijken op naar de weg die zij over de afgelopen jaren heeft afgelegd binnen haar werk als analist en oud voetballer.

Een nieuwe start

Helaas dwong een blessure Leonne in 2015 tot voortijdig afscheid van het voetbalveld. Maar zoals elke topsporter weet brengt elke afsluiting ook nieuwe kansen met zich mee. Samen met Hassnah Elhage richtte ze het bedrijf VV Kicks op, dat zich onvermoeibaar inzet voor de bevordering van vrouwenvoetbal. In 2020 gingen ze nog een stap verder door de podcast 1920 Clubhouse te starten, waarin ze de schijnwerpers richten op vrouwenvoetbal in Nederland. Daarnaast is ze op dit moment actief als analist. Leonne’s expertise en diepgaande inzicht in het spel trok de aandacht van zowel de NOS als ESPN. Haar analyses tijdens belangrijke eindrondes zoals EK’s en WK’s voor vrouwenteams, evenals wedstrijden in de Vrouwen Eredivisie, getuigen van haar enorme kennis van het spel.

In 2022 begon Leonne aan een nieuw hoofdstuk van haar carrière bij PSV. Hier richtte ze zich op de scouting en ontwikkeling van jong talent. Deze rol combineert ze naadloos met haar televisiewerk, wat opnieuw haar veelzijdigheid en betrokkenheid bij de groei van het vrouwenvoetbal in Nederland benadrukt. Dit werk doet ze dan ook tot op de dag van vandaag. Het is uiteraard een drukke baan, maar deze ondernemende dame vindt het erg leuk om actief bezig te zijn. Hierdoor is ze een bron van inspiratie voor andere dames die ook graag aan de weg willen timmeren binnen de sportwereld.

Dick advocaat en Leonne Stentler

Het moment waarop Leonne Stentler pas echt bekend is geworden is het moment waarop zij aanschoof bij de tafel van NOS Voetbal om de praten over de situatie van Dick Advocaat bij Feyenoord. Tijdens dit interview met Henry Schut, Jeroen Elfshoff en Jeroen Stekelenburg liet ze zien dat ze prima weet waar ze het over heeft. Dit heeft haar dan ook echt op de kaart gezet en vanuit dit interview is de rest van haar carrière begonnen. Het was namelijk de eerste keer dat er iemand aanschoof die als oud vrouwelijk voetbalster zelf een gedegen mening naar voren kon brengen tijdens de show. Op dit moment is ze vaak op tv te zien bij diverse shows om te praten over de laatste ins en outs binnen de voetbalwereld.

De partner van Leonne – is ze getrouwd?

Veel mensen vragen zich af wie de partner is van Leonne Stentler. Wat veel mensen niet weten is dat Leonne Stentler op dames valt, iets wat we maar al te erg waarderen binnen de inclusie van de sport. Op dit moment heeft ze een relatie met de knappe Shannice Wilner. Het is niet helemaal bekend hoe ze elkaar hebben leren kennen, maar we weten wel dat de twee al sinds 2018 een relatie met elkaar hebben. Shannice is geboren in Hoofddorp en heeft een tijd lang een studie gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Hier heeft zij de studie Toegepaste psychologie gedaan. Al is ze naast het studeren ook bezig met ondernemen. Ze werkt bijvoorbeeld als Marketingmanager bij brouwerij de Eeuwige jeugd maar heeft ook haar eigen kledingmerk Koester je oester, de oesterwandeling & mediabureau Strategriet

Een icoon in de sportwereld

Leonne Stentler is niet alleen een icoon in het vrouwenvoetbal, maar ook een inspiratiebron voor velen. Haar indrukwekkende reis op het veld en haar betrokkenheid bij de bevordering van het vrouwenvoetbal hebben haar een blijvende plaats in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal verdiend. Met haar ongeëvenaarde toewijding en veelzijdigheid blijft Leonne Stentler een rolmodel voor toekomstige generaties voetbaltalenten en professionals in de sportwereld. Wil je nog veel meer te weten komen over de levens van bekende Nederlanders? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier vind je namelijk nog veel meer interessante blogs die je zeker even op je gemak door zou moeten lezen!

Related posts
BlogLifestyle

Wouter Peelen: vermogen, huis, leeftijd en meer

Een lengte van ongeveer 187 cm, blauwe ogen, donkerblond haar, schoenmaat 43 en gewoon een prachtig uiterlijk. Over wie we het hebben?…
BlogLifestyle

Mark Rutte partner, Izaäk Rutte, dochter, en meer

Er is vrijwel niemand in ons land die nog nooit van Mark Rutte heeft gehoord. Deze man heeft jarenlang de taak op…
BlogLifestyle

Merel Ek partner, leeftijd, bikini en meer feitjes

De kans dat je wel eens van Merel Ek hebt gehoord is vrij groot. Er is namelijk een reden dat je bij…