BlogHandig & Tips

Gieter Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Een tuin vol prachtige bloemen en weelderige planten is als een regenboog in je eigen achtertuin, maar laten we eerlijk zijn, zelfs een regenboog heeft af en toe wat water nodig! En dat is waar onze held van vandaag in beeld komt: de budgetvriendelijke gieter. Ja, je hebt het goed gehoord, die trouwe metgezel die je groene oase in leven houdt zonder je bankrekening te plunderen.

Geen franjes, geen toeters en bellen, gewoon een simpele gieter die zijn werk doet. Want waarom zouden we meer betalen voor fancy exemplaren als een goedkope gieter net zo goed kan presteren? Leun achterover, ontspan en ontdek hoe je met een knipoog naar je portemonnee een weelderige tuin kunt onderhouden! We beginnen bij de gieters van de Action en zullen daarna overgaan naar andere winkels.

Gieter Action

Een gieter? Te koop bij de Action? Ja, zeker. Deze winkel heeft een prima assortiment met tuinartikelen. Denk aan kleine schepjes en potten waar je je planten in kan zetten. Zie hier de gieters die op dit moment bij de Action te koop zijn.

Kunststof gieter

Prijs: €1,29
Inhoud: 2 liter

Dit is een gieter die er precies uitziet hoe je denkt dat een gieter eruitziet. Een prima ovalen vorm, een mooi rond handvat en een gedeelte waar je daadwerkelijk het water uit kan gieten. Heel uitgebreid is deze gieter overigens niet, gezien er geen opzetstukken bij worden geleverd. Je kan dus niet de straal aanpassen naar intensiteit van de straal. We raden je dan ook niet aan om de meest kleine en gevoelige plantjes hier mee te bewateren. Ze krijgen dan en te veel water en je zal ze waarschijnlijk kappot maken. Maar goed, wat kan je ook verwachten voor €1,29. Misschien kan je nog losse opzetstukken vinden.

Kan

Prijs: €3,99
Inhoud: 5 liter

Het is in principe een kan, maar je kan hem ook als gieter gebruiken. Bijvoorbeeld om de grote planten in de woonkamer water te geven. Of droogbloemen in te stallen. Hoe dan ook is het een toevoeging aan je interieur, waaraan je dus ook nog een functionaliteit kan hangen. Misschien lijkt de kan op het eerste gezicht wat duur, maar in principe heeft het ook 2,5x zo meer inhoud dan de gieter die we hiervoor beschreven. Dan kan je verwachten dat dat iets met de prijs doet.

Gieter Lidl

Die twee gieters van de Action omvatten het hele assortiment, dus het is tijd om naar de volgende gieter… uh winkel te gaan. Deze winkel is niets minder dan de Lidl, of eigenlijk de webshop van de Lidl. En inderdaad, daar hadden ze gieters te koop. Hadden? Ja, helaas spreken we hier in de verleden tijd. De Lidl verkocht al meer dan eens gieters op haar website, maar deze zijn helaas uitverkocht. Misschien is de voorraad niet bijgevuld omdat het niet populair genoeg was, misschien heeft het wat te maken met het seizoen. Het is namelijk op het moment dat deze blog is gepubliceerd, bijna winter. Niet echt de tijd om je plantjes buiten water te gaan geven, toch… Maar ja, je hebt toch ook planten binnen?

Goed, misschien zijn er op dit moment, het moment dat jij dit leest, wel weer gieters in het assortiment bij de Lidl. Druk op onderstaande knop om dat te controleren:

Andere budget keuzes

Wat zijn nu eigenlijk nog meer plekken waar je budgetvriendelijke gieters kan aanschaffen? We hebben het voor je uitgezocht en hieronder voor je neergezet. Lees:

Gieter Epoca

Prijs: €3,99
Inhoud: ?

Goed, heel veel is er niet bekend over deze gieter, maar populair is ‘ie wel. Tenminste, het aantal recensies is oké en ook qua inhoud is het allemaal overwegend positief. We hebben zo het vermoeden dat ze deze in de winkel (Blokker) hebben gekocht, want waarom zou je online een gieter bestellen waar je nog niet eens de inhoud van kan zien. Althans, ook dat is niet helemaal waar gezien de afmetingen gewoon zijn beschreven maar goed, je snapt wat er bedoeld wordt. Koop deze gieter als je budget klein, houdt van blauw en niet méga veel water per keer nodig hebt.

Gieter GELI

Prijs: €4,99
Inhoud: 10 liter

Kijk, dit is een gieter waarnaar we opzoek zijn geweest. Je kan er veel in kwijt en het heeft een mooi opzetstuk waardoor het water als een soort regendouche uit de gieter komt. Je hebt binnen een mum van tijd je hele tuin gewaterd. Want, eerlijk is eerlijk, deze gieter is niet echt geschikt voor binnen. Daarvoor is ‘ie net wat te groot en te log, dus dan weet je dat alvast. Je koopt de gieter bij de Hornbach en dat is fijn, want dan kan je meteen ook de andere bouwmaterialen aanschaffen die je nog nodig had. Een leuk uitje voor op de zaterdagmiddag, lijkt ons zo.

Gieter Hornbach

Prijs: €6,99
Inhoud: 1 liter

Heel goedkoop is deze gieter niet, maar dit zetten we er wel in om een voorbeeld te geven van een ‘binnen gieter’. Hij is maar een liter groot qua inhoud en de ‘slurf’ is erg smal. Dat laatste is een handig detail, want dat betekent dat je de planten wat geconcentreerder kan water geven. En over de prijs, tja, sommige gieters kosten tientallen euro’s. Dan valt deze zeven euro voor een gieter met een prachtige kleur als deze heel erg mee. We zouden zeggen, koop je de gieter die hierboven staat, neem dan ook gelijk deze even mee voor binnen.

Gieter Nature

Prijs: €6,49
Inhoud: 3 liter

Een punt waar je nog meer op kan letten bij het kiezen van je gieter, is of de gieter UV-bestendig is. Heeft dat het niet, dan betekent dat de kleur van de gieter zal worden aangetast. In het ergste geval zal je zelfs kampen met een kapotte gieter. Een gieter die niet meer te gebruiken is. Maar goed, zo bang hoef je er niet om te zijn als je voor deze gieter kiest. Verder heeft de gieter een sproeikop en zal hij niet te veel wegen als je hem hebt gevuld met water.

Koopgids

We willen als laatste nog een aantal tips geven over waar je op kan of ‘moet’ letten als je een gieter koopt. Dus, bij deze, een mooie opsomming van, naar onze mening, belangrijke punten. Lees:

 • Materiaal
  Gieters zijn er in verschillende materialen, waaronder plastic, metaal en keramiek. Plastic gieters zijn lichtgewicht en betaalbaar, maar ze kunnen na verloop van tijd verkleuren en broos worden. Metalen gieters zijn duurzamer, maar kunnen roesten als ze niet goed worden onderhouden. Keramische gieters zijn stijlvol en decoratief, maar breekbaar.
 • Inhoud
  Overweeg hoeveel water je wilt kunnen dragen met de gieter. Er zijn gieters met verschillende capaciteiten, variërend van enkele liters tot tientallen liters. Kies een maat die past bij de behoeften van je tuin of planten.
 • Tuit
  Controleer de tuit van de gieter. Een lange, smalle tuit maakt het gemakkelijker om water nauwkeurig te gieten, vooral bij het bewateren van planten in potten of hanging baskets. Kijk dan ook meteen naar eventuele opzetstukken. Deze zorgen ervoor dat je nog geconcentreerder het water kan gieten.
 • Handgreep
  Let op de handgreep van de gieter. Zorg ervoor dat deze comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk vast te houden is, vooral als je van plan bent de gieter volledig te vullen.
 • Gewicht
  Als je van plan bent de gieter vaak te dragen en te gebruiken, is het belangrijk om te overwegen hoe zwaar de gieter zal zijn wanneer deze vol water zit. Kies een gieter die je comfortabel kunt tillen. Het is absoluut niet goed voor je rug om steeds scheef te gaan staan en te lopen. Een of twee keer zal dat niet uitmaken, maar hoe langer en vaker je het doet, hoe fataler het kan zijn.

We hopen dat je met deze informatie de gieter van je dromen hebt kunnen vinden. Het blijft een zoektocht, waar je zelf ook een helpende hand in kan hebben.

Related posts
BlogLifestyle

Oos Kesbeke: vermogen, vriendin, eerste vrouw, leeftijd en meer

Ken je die glazen pot, in de vorm van een deel van een kegel, met een groene deksel en een geel-groen etiket?…
BlogLifestyle

Sylvana IJsselmuiden: vriend, leeftijd, Dumpert, naakt en meer informatie

IJsselmuiden? Dat is toch een dorp aan de IJssel dicht in de buurt van Zwolle? Uhm… Ja, dat klopt inderdaad. Echter is…
BlogLifestyle

Qucee: afkomst, familie, vermogen en meer

In Nederland hebben we talloze inspirerende verhalen van individuen die van ver zijn gekomen en tegen alle verwachtingen in veel succes hebben…