BlogTrends

Geweldige kaartspellen voor 2 personen

Het maakt niet uit aan wie je het vraagt, bijna iedereen kent wel een kaartspel. Is het niet een spel zoals klaverjassen, dan is het wel een semi-zelfbedacht drankspel. Toch zijn niet alle kaartspellen, ook als het gaat om een spel met kaarten als Beverbende, geschikt voor twee personen. In deze blog geven we je een overzicht van de leukste kaartspellen en spellen met kaarten voor 2 personen. Indien het noodzakelijk is, zullen we er gelijk een gebruiksaanwijzing bij vermelden. We zouden zeggen: lees je even in, kies een aantal spellen uit en organiseer een kaartavondje met je beste vriend(in), partner, oma, neefje, etc…

De klassiekers

We starten met spellen waarvoor je alleen een kaartspel van 52 kaarten nodig hebt. Je weet wel, die ene met schoppen, klaver, ruiten en harten. Deze hebben de meeste mensen wel in huis en maakt het daarmee toegankelijk om aan de slag te gaan.

#1 Patience

Eigenlijk spel je dit spel in je eentje, maar het is leuk om dit met twee personen te doen. Je kan bijvoorbeeld doen wie het snelste klaar is, of simpelweg gewoon nadenken wat een juiste zet kan zijn. In je eentje is ook maar zo alleen, toch? Anyway, lees hier een beknopte samenvattingen van het kaartspel.

Het doel is om alle kaarten in vier stapels te sorteren, beginnend met Aas en eindigend met Koning. Dit moet gebeuren in oplopende volgorde per kleur. Dus onder een zwarte Koning leg je een rode Vrouw.

  1. Schud de kaarten en deel ze in zeven kolommen, met één kaart in de eerste kolom, twee in de tweede, enzovoort. Plaats de resterende kaarten als de trekstapel. Alle kaarten liggen op de kop, zodat je niet kan zien wat er ligt.
  2. Draai de bovenste kaarten van elke kolom om, met deze kaarten ga je namelijk spelen.
  3. Kaarten van de trekstapel haal je er per drie vanaf. Zo krijg je elke ronde weer andere kaarten te zien en loop je in principe niet meteen vast.
  4. Als je een kaart van de trekstapel kan toevoegen aan de kolommen, dan leg je deze neer.
  5. Als een kolom leeg is, kan je er een koning of een reeks van kaarten met een koning bovenop plaatsen.

Herhaal de stappen 3 tot en met 5 tot je het spel hebt uitgespeeld. Het vereist strategie en geduld om Patience te voltooien. Veel plezier.

#2 Pesten

Wellicht vind je het leuker om met meer dan twee mensen te pesten, maar het kan nu ook genoeg plezier opleveren. We benoemen de basisregels en daarmee dus niet zoiets als ’tien wasmachine’, al hoewel dat toch wel degelijk voor leuke situaties kan zorgen.

  1. Schud de kaarten en deel er per speler 7 uit.
  2. Plaats de resterende kaarten in het midden als de trekstapel en draai de bovenste kaar toen om een aflegspael te vormen.
  3. Spelelrs leggen kaarten af die overeenkomen in waarde of soort met de bovenste kaart van de aflegstapel. Bijvoorbeeld, als de bovenste kaart een harten 7 is, kan je een 6 in een andere kleur of een andere hartenkaart neerleggen.
  4. Als je geen geldige kaart kan spelen, moet je een kaart van de trekstapel nemen en hun beurt voorbij laten gaan.
  5. De eerste speler die al zijn kaarten kwijtraakt, wint het spel. Tenminste, als diegene met zijn laatste kaart, ‘laatste kaart’ heeft gezegd.

Speciale kaarten hebben speciale regels. Bij een joker moet je tegenstander 5 kaarten pakken, bij een 2 moet hij 2 kaarten pakken. Leg je een 7 neer, dan mag je, als je die hebt, nog een zeven neerleggen. Een 8 zorgt ervoor dat de volgende speler een beurt overslaat. En ga zo maar door.

Pesten is een spel van snelheid en strategie. Houd het echter wel bij slechts een kaartspel en ga nooit in het echte leven pesten.

Spellen met kaarten voor twee personen

Tegenwoordig zijn er ook genoeg kaartspellen op de markt, die je met twee personen kan spelen. We hebben een aantal pareltjes voor je uitgelicht. Lees:

#1 Beverbende

999 GAMES

Prijs: €10,80

Dit geheugenspel is fantastisch om te spelen. Spelers gebruiken tactieken en kaarten om elkaars kaarten te raden en zo een zo laag mogelijke score bij elkaar te krijgen. Maar let op, de ratten liggen op de loer en leveren je veel punten op. Klopt er iemand op tafel om een ronde af te ronden, dan kan het zo maar zijn dat je verliest.

#2 UNO

Mattel Games

Prijs: €7,50

Uno is een populair kaartspel dat je al speelt met 2 personen. Het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Spelers moeten kaarten matchen op kleur of nummer met de bovenste kaart van de aflegstapel. Speciale actiekaarten voegen twists toe, zoals kaarten trekken, overslaan of de kleur veranderen. Uno is leuk en uitdagend, kopen maar!

#3 Shit Happens 18+

Goliath

Prijs: €13,17

Shit Happens 18+ is een kaartspel waarin spelers geconfronteerd worden met verschillende alledaagse en ongelukkige levenssituaties. Het doel is om de mate van ellende van deze situaties te schatten en kaarten op een juiste volgorde te rangschikken. Op basis van een de gebeurtenis moet je inschatten waar deze zich in de rangschikking bevindt. Als dit qua cijfers correct is, dan verdien je punten.

#4 LAMA (Leg. Alle. Minpunten. Af)

999 GAMES

Prijs: €9,09

Lama, een kaartspel van 999 Games, is vergelijkbaar met het eerder genoemde ‘Uno’. Spelers proberen als eerste al hun kaarten kwijt te raken door kaarten te matchen op nummer of kleur. Speciale kaarten voegen wendingen toe, zoals kaarten ruilen of extra kaarten trekken. Een lachwekkend en snel spel voor alle leeftijden. Een tipje is om de YouTube uitleg van 999 games te bekijken. Zo kan je meteen aan de slag en zit je niet met een soms toch wel wat onbegrijpelijke geschreven uitleg.

#5 Take 5!

999 GAMES

Prijs: €9,79

Take 5! is een kaartspel waarbij spelers kaarten spelen om rijen te vormen. Het doel is om strafpunten te vermijden. Als een speler de zesde kaart in een rij neemt, ontvangt hij strafpunten en moet hij alle kaarten pakken. Het spel eindigt wanneer iemand al zijn kaarten kwijt is, en de speler met de minste strafpunten wint. Het vereist strategie, snel denken en de durf om te bluffen.

Zo zie je maar weer, er zijn genoeg kaartspellen die je voor een redelijk klein prijsje kan aanschaffen. Je zal je zeer goed vermaken en dat is waarschijnlijk ook de insteek van je georganiseerde spelletjesavond geweest. Super tof, nietwaar?

Related posts
BlogHandig & TipsLifestyleTechTrends

Dé beginnersgids voor jouw Flipper Zero

De kans is groot dat je weleens van de Flipper Zero hebt gehoord. Er is immers een reden dat je hier op…
BlogHandig & Tips

Bruiloftsjaren: hoe heten ze?

Misschien ben je al samen met je man/ vrouw since the beginning of time of ben je slechts een jaar getrouwd. In…
BlogHandig & Tips

Hoeveel weken in een jaar? Alles uitgelegd

Tijd is essentieel voor de structuur in het leven. Weken, dagen, uren, minuten en zelfs seconden helpen bij de planning en coördinatie…